نظریه میدان میانگین دینامیکی

DMFT روشی برای محاسبه ساختار الکترونی مواد همبسته قوی است. موادی که در آنها تقریب مستقل بودن الکترون ها، که در نظریه تابعی چگالی استفاده می شود، قابل قبول نیست. DMFT یک روش غیر اختلالی در مواجهه با برهمکنش های موضعی بین الکترون هاست، که به مانند پلی میان بین حد گاز الکترونی تقریبا آزاد و حد اتمی فیزیک ماده چگال است.

 

DMFT عبارتند است از نگاشت یک مسئله بلور بس ذره ای به یک مسئله موضعی بس ذره است. (که مدل ناخالصی نامیده می شود.) در حالیکه مسئله بلور به طور کلی یک مسئله غیر قابل حل است، مدل ناخالصی معمولا بوسیله ی روش های مختلف قابل حل است. نگاشت به خودی خود، تقریبی را شامل نمی شود. تنها تقریبی که در روش DMFT به کار گرفته می شود این است که فرض می کنیم خود انرژی شبکه یک کمیت (موضعی) مستقل از از تکانه است. این تقریب در حد شبکه هایی با مختصات نامتناهی دقیق می شود.

یکی از موفقیت های اصلی DMFT توصیف گذار فاز بیت فلز و عایق مات برای زمانی است که همبستگی الکترونی افزایش می یابد. این مدل با روش تقریب چگالی موضعی (LDA) نظریه تابعی چگالی (DFT) ترکیب شده و به طور موفقیت آمیزی در مورد مواد واقعی به کار گرفته شده است.

لینک مقاله review در این زمینه: http://journals.aps.org/rmp/abstract/10.1103/RevModPhys.68.13

صفحه Kristjan Haule در دانشگاه روتگرز:

Kristjan Haule یکی از محققان فعال در زمینه DMFT است که یک بسته ی محاسباتی در این زمینه نوشته و به صورت رایگان در اختیار پژوهشگران قرار داده است. در سایت ایشان تمام نتایج مربوط به محاسبات مختلف قرار داده شده است و منبع بسیار مناسبی برای پژوهشگران در این زمینه می باشد.

http://www.physics.rutgers.edu/~haule/

 

 


بنده دانشجوی دکترای فیزیک ماده چگال از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. حوزه مورد علاقه من فیزیک محاسباتی (به طور خاص نظریه تابعیت چگالی) و همچنین سیستم های توپولوژیک است.


There are no comments yet

  • سلام , مهمان
  • خروج
  • ورود

    Or use one of these social networks

This site is protected by wp-copyrightpro.com