چرا زبان پایتون (Python) تا این اندازه محبوب شده ؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی اسکریپتی همه منظوره برای نوشتن برنامه‌ها به صورت مستقل از سکو هست که توسط Guido van Rossum در سال ۱۹۸۹ نوشته شده. اگه در این چند سال اخیر محبوبیت زبان‌های برنامه نویسی را بررسی کنید متوجه محبوبیت روز افزون Python خواهید شد و من در این پُست قصد دارم تا دلایلی را برای این اقبال عمومی برنامه نویسان مطرح کنم:

انتخاب مناسب برای شروع برنامه نویسی
اگر شما در رشته نرم‌افزار در دانشگاه‌های ایران درس خونده باشین در اولین درسی که مربوط به واحد برنامه نویسی هست معمولاً زبان C یا ++C و در موارد نادری هم Pascal تدریس میشه و این در حالی هست که در حال حاضر دانشگاه‌های مطرحی مانند MIT و UC Berkeley و به صورت گسترده‌تر ۸ تا از ۱۰ دپارتمان مطرح رشته نرم‌افزار در آمریکا از زبان Python برای یادگیری دانشجویان تازه وارد استفاده میکنند و بر اساس بیانیه ACM یا همون Association For Computer Machinery در حال حاضر پایتون جایگاه Java را در معرفی علوم کامپیوتر و برنامه نویسان در مدرسه‌ها تسخیر کرده است. مهمترین دلیل این اقبال Syntax منظم و تمیز و خوانا در کنار آسان بودن زبان Python است.

پایتون زبان کارآمدی است
در دنیای امروز که اغلب شرکت ها با اطلاعات حجیم یا همون Big Data روبرو هستند پایتون قابلیتی داره که اون را از بقیه زبان‌ها متمایز میکنه و این قابلیت همون Generator ها هستند که امکان استفاده در Function ها و Expression ها را دارند و مثلاً زمانی که در حال بررسی یک لیست در حلقه هستیم با استفاده از این قابلیت در هر لحظه یک مورد از لیست مورد نیاز هست در حالی که در زبان‌های دیگر کل لیست مورد نیاز هست و این قابلیت باعث استفاده بهینه از حافظه و سرعت بالای کل فرآیند خواهد شد.

پایتون پر سرعت است
همونطور که میدونید زبان‌های اسکریپتی که نیاز به مفسر دارند خیلی کند هستند و من قصدم از اینکه میگم پایتون سریع هست در قیاس با زبان‌های کامپایل شده مانند C نیست ولی با توجه به بهینه شدن زبان پایتون در چند سال اخیر برای سرعت بیشتر و پروژه هایی مانند PyPy و Numba قطعاً پایتون گزینه مناسبی برای محاسبات کامپیوتری سنگین است.

پایتون فقط پایتون نیست
خیلی‌ها اعتقاد دارند که پایتون یک زبان نیست بلکه توصیفی از یک زبان هست که در‌ واقع منظور این هست که پایتون در مسیرها و شیوه‌های مختلفی میتونه نقش ایفا کنه مثلاً CPython که به زبان C نوشته شده قابلیت تعامل با کد های نوشته شده با C یا تعامل به صورت Wrapper بر روی کتابخانه‌های نوشته شده با C را داره. یا مثلاً Jython که عمیقاً قابلیت تعامل با کد های جاوا را داره یا Iron Python که قابلیت کار کردن با #C و Net. را داراست. یا حتی PyObjc که امکان نوشتن کد پایتون و استفاده از ابزارهای Objective C را فراهم میکنه یا Pyjs که امکان کامپایل پایتون به Javascript را میده.

پایتون در حال حاضر توسط گوگل ،‌موزیلا ، دیزنی و بسیاری از شرکت ها ، دانشگاه‌ها ، آزمایشگاه‌ها و … داره استفاده میشه و آینده بسیاری روشنی در پیش رو داره.

 منبع: گیک فارسی
 


بنده دانشجوی دکترای فیزیک ماده چگال از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. حوزه مورد علاقه من فیزیک محاسباتی (به طور خاص نظریه تابعیت چگالی) و همچنین سیستم های توپولوژیک است.


4 دیدگاه

  • سلام , مهمان
  • خروج
  • ورود

    Or use one of these social networks

This site is protected by wp-copyrightpro.com