رشد چشمگیر زبان برنامه نویسی جولیا (Julia)

امروزه متخصصین سرویس های اقتصادی و کسانی که با برنامه نویسی آشنایی دارند یک قدم از دیگر رقبای «کد نابلد» خود جلو هستند و ما هر روز شاهد افزایش تعداد بیشتری از مشاغل موجود برای این افراد هستیم. این مهارت می تواند آن ها را در بانک ها به عنوان مدیران سرمایه گذاری به کار مشغول کند و در حال حاضر تعداد این مشاغل مرتبا در حال افزایش است. به طور مثال بسیاری از سرمایه گذاری ها بیشتر بر روی استخدام افرادی تمرکز دارند که مهارت های کامپیوتری و دانش سرمایه گذاری بالایی داشته باشند. در واقع در حال حاضر دیگر هیچ سرویس اقتصادی که قصد رقابت با دیگر شرکت ها را دارد و می خواهد از آن ها سرتر باشد نمی تواند از نیاز به سرمایه گذاری بر روی افرادی که با فناوری های روز دنیا آشنا هستند، چشم پوشی کند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که به برنامه نویسی علاقه دارند، حتما در مورد زبان های برنامه نویسی مختلفی مانند C#، C++، Java، SQL، Hadoop، HTML5، Python و R چیزهای زیادی شنیده اید؛ ولی آیا تا به حال نام زبان برنامه نویسی جولیا (Julia) به گوشتان خورده است؟ برای آشنایی بیشتر با این زبان، با سکان آکادمی همراه باشید.

اگر چه جولیا هم چنان در ابتدای راه قرار دارد و در میان قدرتمند ترین و پر نیاز ترین زبان های برنامه نویسی در وال استریت به حساب نمی آید، ولی اشاره به این دو نکته درک خوبی از محبوبیت روز افزون این زبان برنامه نویسی فعلا گمنام به شما می دهد: اول از همه این که در همین ابتدای کار کاربران جولیا از مرز 200 هزار عدد گذشته اند. نکته دوم هم در نرخ رشد این زبان برنامه نویسی نهفته است. نرخ رشد این زبان برنامه نویسی در هر 9 ماه، دو برابر می شود.

این بدان معنی است که اکنون جولیا توجه تمام کسانی که در فعالیت های اقتصادی شرکت دارند را به خود جلب کرده است. همه این افراد، از تجار گرفته تا مدیران اجرایی، مدیران IT، توسعه دهندگان، داده پژوهان و خلاصه هر کسی که قصد دارد مهارت های خود را در این دنیای مبتنی بر تجارت الکترونیک امروز ارتقاء دهد، توجه ویژه ای به زبان برنامه نویسی جولیا دارند. در ادمه بخشی از مصاحبه ای که با ویرال شاه (Viral Shah)، یکی از موسسین Julia Computing در مورد تکامل و وضعیت سرعت رشد این زبان برنامه نویسی را با هم مرور می کنیم:

ما این پروژه را در سال 2009 آغاز کردیم که بعدا تبدیل به زبان برنامه نویسی جولیا شد. من در رشته علوم کامپیوتر تحصیل کردم. پایان نامه من در دانشگاه کالیفرنیا بر روی محاسبات موازی متمرکز بود و بعد تر بخشی از محصول Star-P در شرکت Interactive Supercomputing Corp گشت. زمانی که مایکروسافت این شرکت را خریداری کرد، من و جف بزانسون (Jeff Bezanson، دیگر موسس شرکت) کار خود را در مورد روش های جدید محاسبات موازی آغاز کردیم. به طور هم زمان هم من و استفان کارپینسکی (Stefan Karpinski، دیگر موسس شرکت) در مورد مشکلات مشابهی که در همکاری تحقیقاتی مان در UCSB داشتیم صحبت می کردیم. پس از آن جف از آلن ادلمن (Alan Edelman، یکی دیگر از موسسین شرکت) که در پایان نامه ام همکاری داشت پیشنهاد پیوستن به ادامه تحصیلات Ph.D در MIT را ارائه کرد و به این صورت ما 4 نفر یک جا جمع شدیم.

ویرال شاه در ادامه ی داستان شکل گیری زبان برنامه نویسی جولیا این گونه می گوید که: “ما در سال 2009 موفق شدیم مشکل “دو زبانی” را حل کنیم. مهم ترین چیزی که مانع پیشرفت ما در محاسبات موازی می شد این حقیقت بود که کاربرانی که از زبان های برنامه نویسی سطح بالایی مانند R و Python استفاده می کنند باید بخش های اجرایی را در C یا C++ باز نویسی کنند. این مشکل به شدت باعث پایین آمدن کارایی می شد، چرا که این کار همیشه موجب به وجود آمدن خطاهای انسانی، از بین رفتن وقت و تلاش، کاهش سرعت فروش و در نهایت عقب افتادن از رقبا می شد. این مشکل دو زبانی نه تنها در کار محققین، بلکه در کار دانشمندان، داده پژوهان، مهندسین و تحلیلگران مالی موانع زیادی ایجاد می کرد.”

منبع: سکان آکادمی

 


بنده دانشجوی دکترای فیزیک ماده چگال از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستم. حوزه مورد علاقه من فیزیک محاسباتی (به طور خاص نظریه تابعیت چگالی) و همچنین سیستم های توپولوژیک است.


2 دیدگاه

  • سلام , مهمان
  • خروج
  • ورود

    Or use one of these social networks

  • سلام؛ جولیا زبانی است که بیش از آنکه قرار باشه مورد توجه وال استریت قرار بگیره، قراره در حوزه ساینس خیلی بدرد بخوره. بنچمارک‌ها نشون می‌دن که تقریبا در اکثر حوزه‌ها از نظر سرعت سایر زبان‌ها رو جا می‌ذاره! و همون طور که اشاره کردید مشکلش اینه که بخاطر جوانی (و شاید نوجوانی) لایبری های علمی هنوز به این زبان پورت نشده اند، اما این روند آغاز شده.
    • جولیا یه سری ویژگی مهم داره که باعث میشه در آینده افراد زیادی از جمله کسایی که کارهای علمی می کنن برن سمتش. اول اینکه راحت میشه یادش گرفت مثل متلب و پایتون دوم اینکه سریعه مثل C و فرترن سوم اینکه رایگانه مثل پایتون، اکتاو و R این سه تا ویژگی با هم تو هیچ زبان برنامه نویسی دیگه ای وجود نداره.

This site is protected by wp-copyrightpro.com